Zoeken

Moussems Eid Al Mawlid populair bij homo’s in Marokko

25 januari 2013 - 11:11 - Gemeenschap

©

Homoseksuelen in Marokko zien Eid Al Mawlid graag komen. Zij begeven zich dan massaal naar moussems, waar heilig en profaan zich mengen.

Eid El Mawlid werd in Marokko gevierd op donderdag. Zoals elk jaar werden er extra veiligheidsmaatregelen genomen in Marrakech, Meknes en in de regio’s van Casablanca en Agadir, waar moussems plaatsvinden.

Vooral het moussem van Sidi Ali Ben Hamdouche, regio Meknes, trekt veel homo’s aan. De politie plaatst elk jaar controleposten rond het dorp, om te vermijden dat homo’s het mausoleum van de patroonheilige bereiken.

Tijdens dit moussem "zoeken homoseksuelen een geestelijke en emotionele stabiliteit, en proberen psychologisch de deprivatie waarin ze leven te compenseren", aldus een specialist in homo-onderzoek aan onze Franse versie Bladi.net.

Het moussem duurt zeven dagen. De homoseksuele gemeenschap gebruikt deze tijd om relaties te binden en seksuele ervaringen te beleven. Bewoners van het dorp, waar hun komst een financiële meevaller is, verhuren hen voor de gelegenheid ingerichte kamers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team