Zoeken

Marokkanen vooral gay op Facebook

16 januari 2013 - 14:41 - Marokko

©

Uit recente Facebook-cijfers blijken Marokkanen ingeschreven op het sociaal netwerk, grotendeels homoseksueel te zijn. Het aantal Marokkaanse mannen die "geïnteresseerd in mannen" zijn, ligt 8% hoger dan elders.

Ook bij de vrouwen is dit het geval. Zo zegt 30,4% Marokkaanse vrouwen op Facebook, interesse te hebben voor vrouwen. Slechts 6,4% geeft de voorkeur aan mannen.

Hier is een zeer simpele verklaring voor: in Marokko impliceren vrouwen geïnteresseerd in vrouwen, gewoon dat ze niet wensen te worden versierd door mannen.

Op Facebook ligt het aantal gehuwde Marokkaanse mannen (138.280) ook hoger dan bij de vrouwen (131.480). Deze cijfers vertegenwoordigen wel slechts 5,3% van de mannen en 9% van de vrouwen in Marokko.

Relaties in Marokko in %

Deze gegevens werden verzameld op 2 en 3 januari 2013 en geanalyseerd door het Frans dagblad Libération. Facebook is niet alleen een virtuele identiteitskaart voor de gebruikers, maar ook één van de grootste databases ter wereld. Ongeveer 5 miljoen Marokkanen gebruiken Facebook.

Wat staat er op jouw Facebook?

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team