Zoeken

Moulay Hassan in koppel met Prinses Leonor?

20 augustus 2022 - 09:40 - Marokko

©

Heeft prins Moulay Hassan, de zoon en troonopvolger van Koning Mohammed VI, een romantische relatie met prinses Leonor, dochter van koning Felipe VI van Spanje en erfgename? Dat is althans wat een bepaalde Spaanse pers lijkt aan te nemen, na het zien van een hanger met het woord "liefde" in het Arabisch, rond de hals van de Spaanse prinses.

Prinses Leonor verscheen in het openbaar met de halsketting, tijdens het bezoek van de Spaanse koninklijke familie aan het Charterhouse van Valldemossa op 1 augustus van dit jaar. Uit door Periodista Digital geraadpleegde bronnen blijkt dat de halsketting van de Spaanse prinses een geschenk was van de Marokkaanse prins en erfgenaam, Moulay Hassan.

Lees ook: Marokko: milieuvriendelijke villa voor kroonprins Moulay Hassan

De twee erfgenamen zouden privé-gesprekken hebben gehad via instant messaging-applicaties, zonder de nieuwsgierige ogen van pottenkijkers. Onlangs schreef El Español dat de twee een soort van zielsverwanten zijn. "De prinses van Asturias en prins Moulay Hassan van Marokko hebben meer met elkaar in gemeen dan je zou denken. Ze zijn twee en een half jaar na elkaar geboren en zijn beiden voorbestemd om koning te worden," schreef de Spaanse krant.

Lees ook: Kroonprins Moulay Hassan viert 19e verjaardag

Kenners van het Spaanse en het Marokkaanse koningshuis zeggen dat zowel Leonor als Moulay Hassan sterk beïnvloed worden door hun moeders. Volgens lokale media die dicht bij de Marokkaanse koninklijke familie staan, is de mening van Lalla Salma doorslaggevend voor de persoonlijke en institutionele beslissingen betreffende haar zoon Moulay.

Bladna.nl