Zoeken

Moslims in Groot-Brittannië beschuldigd van verspreiden coronavirus

8 april 2020 - 20:20 - Wereld

©

De Britse antiterrorisme politie heeft een onderzoek gestart naar meerdere extreemrechtse groeperingen die moslims ervan beschuldigen het coronavirus naar Groot-Brittannië te hebben gebracht.

Volgens de vereniging "Tell Mama" werden in de afgelopen weken tientallen incidenten met extreemrechtse groeperingen gemeld. Een aantal meldingen hadden niet alleen betrekking tot verbaal, maar ook tot fysiek geweld, volgens The Guardian.

Iman Atta, voorzitter van "Tell Mama" bevestigde dat het extreemrechts van de coronacrisis misbruik maakt om de haat tegen moslims aan te wakkeren. "Het gaat voornamelijk om recidivisten, mensen die reeds bekend zijn voor hun haat van de islam. Ze zien het als een middel om spanningen binnen de gemeenschap te creëren".

David Jamieson, politiecommissaris in West Midlands, verklaarde dat de antiterrorisme politie onderzoek doet naar de zaak. "We zijn er ons van bewust dat dit door rechtse groeperingen wordt gebruikt om bepaalde etnische groepen te schaden. Het duurt niet lang voordat deze zaken uit de hand lopen en er spanningen ontstaan."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team