Zoeken

Moslimleerling mag Franse kerncentrale niet binnen

26 februari 2014 - 20:40 - Wereld

©

Tijdens een schooluitstap in een kerncentrale in de Franse Isère, werd aan een jonge moslimleerling de ingang geweigerd. Karim en zijn moeder hekelen een racistisch gedrag. De verantwoordelijken van de kerncentrale kregen een negatief advies van de politie.

Volgens France Bleue moest Karim met zijn klas en docenten de kerncentrale van Saint-Alban-de-Roche bezoeken. Maar aan de ingang kreeg hij te horen dat hij volgens de politie "een gevaar vormt" en er dus "geen risico mag worden genomen".

De veiligheidsagenten van de centrale waren echter niet in staat om hem de juiste redenen van hun weigering te geven. Een van hen insinueerde zelfs dat de jongeman "een crimineel is die niet over zijn misdaden wil praten".

Voor de moeder van Karim voelt het aan als een vernedering. Zij wil de zaak voor de rechter brengen. "Ze willen mijn zoon zwart maken. Het is echt een vernedering en rassendiscriminatie", verklaarde de moeder aan France Bleue .

ID-kaarten worden systematisch door de politie gecontroleerd bij een bezoek aan een kerncentrale. Dit was ook het geval voor Karim en zijn medeleerlingen. Hun school stuurde ruim drie weken voor de uitstap, kopieën van alle ID-kaarten naar de politiedienst belast met de veiligheid van kerncentrales.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team