Zoeken

Mohammed VI "zoon" van Juan Carlos volgens Spaanse media

4 februari 2021 - 18:00 - Marokko

©

De lancering van het nationale vaccinatieprogramma door Koning Mohammed VI werd in buurland Spanje groots aangekondigd. Behalve in de Spaanse media, hebben internationale media ook aandacht gegeven aan het startsein van de Marokkaanse Koning, die in Spanje als "de zoon" van Juan Carlos wordt beschouwd.

Veel aandacht was er voor de lancering van het Marokkaanse vaccinatieprogramma. In buurland Spanje meldt de krant L’Economista dat de Koning als eerste een dosis van het coronavaccin in zijn land heeft ontvangen. Ook werd zijn gezondheidstoestand uitgebreid besproken in de krant.

Er zijn nauwe banden tussen Koning Mohammed VI en koning Juan Carlos. Deze dateren uit de tijd van Koning Hassan II. In Spanje wordt Koning Mohammed VI zelfs "de zoon" van Juan Carlos genoemd. Dat zou de aandacht in Spanje kunnen verklaren.

Koning Mohammed VI heeft de eerste dosis in zijn paleis in Fez ontvangen. Hiermee startte de vaccinatiecampagne officieel in het koninkrijk. Marokko heeft 60 miljoen doses besteld. De bedoeling is om 80% van de bevolking in te enten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team