Zoeken

Mohammed VI feliciteert diplomatisch Mariano Rajoy

22 november 2011 - 13:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI feliciteerde maandag de Partido Popular leider Mariano Rajoy met zijn overwinning bij de parlementsverkiezingen van zondag in Spanje.

De koning stelde daarbij zijn vastberadenheid samen met Rajoy te werken om "een sterk impuls te geven aan de samenwerking, actieve solidariteit en goede nabuurschap tussen de twee landen".

Mohammed VI legde de nadruk op de permanente beschikbaarheid van Marokko om zijn partnerschap met Spanje te versterken wat betreft veiligheid en vredesopbouw in conflictgebieden. Marokko zal blijven "strijden tegen geweld, extremisme en de gevaren van terrorisme en georganiseerde misdaad".

Mariano Rajoy, 56, die begin november beloofde om Melilla uit te breiden over ongeveer 50 hectare, is bekend om zijn virulente uitspraken over Marokko, die op zijn beurt de bezoeken van de PP-leider aan Melilla weinig waardeert.

De man beschouwd als oncharismatisch, saai en vervelend, zou de geschikte persoon zijn om de economische crisis in Spanje tegen te gaan. Voor Rajoy zit de oplossing in meer werkgelegenheid en een goed beheer van de economie.

Slim en streng is Mariano Rajoy echter ontactvol, ondanks de jaren die hij doorbracht in de schaduw van de voormalige Spaanse premier, José María Aznar.

De PP-leider, regionale afgevaardigde op zijn 26, werd president van provincie Pontevedra en vice-voorzitter van regio Galicië op 31 jaar. Mariano Rajoy is sindsdien verscheidene malen minister geweest onder José María Aznar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team