Zoeken

Moeder in Parijs overleden Marokkaan: "Wie heeft mijn zoon vermoord?" (video)

12 juni 2020 - 16:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De dood van een Marokkaanse ingenieur in civiele en militaire luchtvaart op 30 januari dit jaar in een hotel in Parijs blijft een raadsel. Volgens de Franse politie gaat het om een zelfmoord, maar de moeder van het slachtoffer spreekt dat tegen.

Het 26-jarige slachtoffer was een serieuze student, had net zijn diploma op zak en had al een baan gevonden in Casablanca. Hij was bovendien verloofd en zou binnenkort trouwen.

Volgens zijn moeder had de jongeman nog nooit over professionele of persoonlijke problemen gesproken en zag hij er gelukkig uit. Ze is er daarom van overtuigd dat hij geen zelfmoord pleegde.

In een interview met Al 3omk legt de vrouw ook uit dat de Franse autoriteiten haar de resultaten van het forensisch onderzoek weigeren te tonen. De politie weigert de zaak verder te onderzoeken.

Aan het begin van het onderzoek zouden ernstige fouten zijn gemaakt. Zo werd een verkeersagente ingezet om de hotelkamer waarin het levenloos lichaam van de jonge ingenieur werd aangetroffen, te onderzoeken, en niet de wetenschappelijke politie. Ook zou de agente het enig bewijs hebben vernietigd, met name het touw dat het slachtoffer zou hebben gebruikt om zichzelf op te hangen.

Bladna.nl