Zoeken

Moeder aan Mohammed VI: "Laat mijn zoon zijn straf in Frankrijk uitzitten"

27 juli 2018 - 17:00 - Wereld

©

Een Franse vrouw probeert al bijna drie jaar haar zoon naar Frankrijk terug te krijgen. Thomas Gallay werd in Marokko tot vier jaar celstraf veroordeeld voor terrorisme.

De 37-jarige Fransman wordt al 30 maanden in Marokko vastgehouden. Volgens zijn moeder weigeren de Marokkaanse autoriteiten zijn transfer naar een Franse gevangenis toe te staan.

Aan Franse media vertelt ze dat haar leven nu enkel nog "wachten" betekent. "Ik kan met niet eens meer inbeelden dat de telefoon begint te rinkelen en dat iemand me zegt ’Ok, Thomas wordt gerepatrieerd’. Wat ik vandaag vraag is dat mijn zoon wordt teruggebracht, de rest maakt niet meer uit."

Thomas Gallay wordt beschuldigd van financiële steun aan een Marokkaan die naar Syrië wilde vertrekken om zich bij de terroristische groepering Daesh aan te sluiten. Volgens de advocaten werd er echter geknoeid met de bekentenissen van de jonge ingenieur. Thomas Gallay bevestigt 70 euro te hebben gegeven aan een kennis, maar stelt dat hij niets wist van de banden van de man met de jihadistische bewegingen.

De moeder van Thomas Gallay heeft naar de Franse president Emmanuel Macron geschreven en wacht nog op een antwoord. "Ik werd gedwongen om naar de president van de republiek te schrijven om de situatie aan de kaak te stellen. Ik denk dat er nu moet worden ingegrepen en de Koning van Marokko eraan moeten worden herinnerd dat zijn land een internationale conventie heeft ondertekend die gedetineerden toestaat om hun straf in Frankrijk uit te zitten", aldus de wanhopige moeder.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team