Zoeken

Mijn Hollandse droom

27 april 2011 - 14:32 - Marokkaanse boeken

©

Volgens Ahmed Marcouch beschikt de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap anno 2010 over enorm veel dynamiek.

"Ik voel een sterke drang om die in de juiste richting te leiden: handen zijn er om te werken. Houd als ouders de regie bij de opvoeding, verdedig de vrijheid van homo’s, joden en vrouwen zoals je wilt dat de vrijheid van moslims verdedigd wordt, eis kwaliteit van het onderwijs, help de politie de orde te herstellen en ga het debat aan over religieuze integratie. Verheffen, dat is mijn drijfveer. Bouwen, niet je kop in het zand steken. Dat daardoor veel stof opwaait, dat hoort bij een bouwplaats."

Mijn Hollandse droom is een persoonlijk boek, met aandacht voor de achtergronden van Marcouch, de kansen die hij heeft gegrepen nadat hij in Nederland kwam en hoe hij het ieders verantwoordelijkheid vindt om datzelfde te doen. En voor een groot deel gebeurt dat natuurlijk ook.

Een boek van en over een rolmodel, een man met een missie. Voor iedereen die zich betrokken voelt bij de maatschappij. Ahmed Marcouch (Beni-Boughafer, 1969) kwam op tienjarige leeftijd naar Nederland. Hij stapelde opleiding op opleiding en maakte furore als ‘burgemeester’ van probleemwijk Slotervaart in Amsterdam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team