Zoeken

Melilla: 1440 euro boete voor roepen “Leve Mohammed VI”

2 mei 2017 - 18:50 - Gemeenschap

©

De rechtbank van Melilla heeft drie leden van eenzelfde familie veroordeeld omdat ze in een politiekantoor “Leve Mohammed VI” riepen.

Het voorval dateert van december 2009 maar de rechter sprak zich pas vorige week uit. Volgens El Faro de Melilla zijn de verdachten een vader en zijn twee kinderen. Alle drie bevonden zich in een politiekantoor om aangifte te doen. Omdat de agenten hen te lang lieten wachten verloor één van hen zijn geduld en riep: “Jullie willen ons niet helpen, waarvoor dient deze overheidsdelegatie?”.

De vader en zijn zonen riepen vervolgens dat Melilla “Marokkaans grondgebied” was en “Leve Mohammed VI en zijn vader”, alvorens de Koning en de Premier van Spanje uit te schelden. “Zapatero en Juan Carlo zijn bastaarden” riepen de verdachten. Ze vroegen vervolgens aan de “corrupte” agenten om “naar hun schiereiland op te rotten”.

Alle drie kalmeerden pas toen ze werden gearresteerd en gehandboeid. De twee zonen werden tot een boete van 1440 euro veroordeeld. De vader is intussen overleden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team