Zoeken

Medhi Benatia stopt als Marokkaanse international

4 oktober 2019 - 16:40 - Sport

©

Het is officieel. Medhi Benatia heeft een einde gemaakt aan zijn internationale carrière bij de Atlas Leeuwen. De nu ex-aanvoerder van het Marokkaans elftal bevestigde dat zelf in een interview met Arabische media.

"Ik liep helaas een knieblessure op en kon anderhalve maand niet spelen. Ik was niet aanwezig op de laatste stage, en de eerste van de nieuwe coach Vahid. Ik heb hem tien dagen geleden gesproken. Ik heb hem verteld dat ik mijn internationale carrière ging beëindigen. Het is geen gemakkelijke beslissing.", aldus de Marokkaanse international.

Benatia stelt al na het WK in Rusland het besluit te hebben genomen om de Atlas Leeuwen te verlaten. Hij was echter onder druk van de voormalige bondscoach Hervé Renard teruggekomen voor de kwalificatiewedstrijd tegen Kameroen en de Afrika Cup 2019.

BeIn Sports bericht dat het spel van Benatia tijdens het kampioenschap in Egypte niet echt opviel en herinnert eraan dat hij zelfs afwezig was tijdens de achtste finale tegen Benin.

Medhi Benatia speelde zijn eerste wedstrijd met de Atlas Leeuwen tegen Zambia op 19 november 2008. Marokko won toen met 3-0 en Benatia speelde een uitstekende wedstrijd. De verdediger van Al Duhail speelde in zijn carrière onder meer voor AS Roma, Bayern München en Juventus Turijn. Met Marokko nam Benatia deel aan vier Afrika Cups een één wereldkampioenschap voetbal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team