Zoeken

Marokko werkt aan eigen zonneauto

16 juni 2013 - 15:30 - Economie

┬ę

In Rabat vond vorig weekend de Moroccan Solar Race Challenge plaats. Dertien universiteiten en ingenieursscholen namen deel aan de competitie gewijd aan het ontwerp van zonneauto’s.

De eerste prijs ging naar het ENSM in Casablanca voor het project "ENSM Solar Team". De Faculteit Wetenschappen en Technologie van Tanger won de tweede prijs met zijn "Solar orcar". De derde prijs werd ex-aequo toegekend aan de FST Settat en en de ingenieursschool van Mohammedia.

Alle winnende teams hebben een cheque van 90.000 dirham gekregen voor de bouw van een op zonne-energie aangedreven auto.

De tweede fase van de Moroccan Solar Race Challenge vindt in september plaats met een zonnewagenrace.

De wedstrijd is een initiatief van het Instituut voor zonne- en hernieuwbare energie (IRESEN), in samenwerking met het Staatsbedrijf OCP en het Ministerie van Energie.

Marokko wil zich ontwikkelen tot een leider in hernieuwbare energie. Een gigantische zonnecomplex is daarvoor in aanbouw in Ouarzazate. De centrale genaamd Noor, is een onderdeel van een Zonneplan dat van Marokko de belangrijkste zonne-energieproducent ter wereld moet maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team