Zoeken

Marokko zoekt 12 miljard dollar voor zonneplan

4 mei 2014 - 20:34 - Economie

©

Marokkaanse verantwoordelijken brengen in juni een 11-daagse bezoek aan de Verenigde Staten, waar ze 12,4 miljard dollar aan investeringen moeten vinden voor het Zonneplan.

Volgens PV-tech zullen verantwoordelijken van het Marokkaans agentschap voor zonne-energie MASEN en het Nationaal agentschap voor de ontwikkeling van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie ADEREE, deel uitmaken van de Marokkaanse delegatie.

Amerikaanse bedrijven werden door de Trade and Development Agency uitgenodigd om de Marokkaanse verantwoordelijken te ontmoeten in San Francisco en Denver.

Marokko doelt erop 6600 GWh aan hernieuwbare energie te produceren in 2020. De 12,4 miljard dollar aan investeringen zullen enkel voor het Marokkaanse Zonneplan dienen.

MASEN werkt aan de ontwikkeling van zonne-energie projecten met een minimumcapaciteit van 2000 MW. ADEREE is belast met het ontwikkelen en bevorderen van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. Ook moet het agentschap Marokkanen aanmoedigen tot minder energieverbruik en het behoud van het milieu.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team