Zoeken

Marokko: wegenbouwprojecten opgeschort vanwege coronavirus

11 november 2020 - 21:00 - Economie

©

In Marokko is 35% van de bijna 400 wegenbouwplaatsen stilgelegd vanwege het coronavirus, blijkt uit een rapport van het ministerie van Uitrusting, Transport, Logistiek en Water.

Uit dit rapport, dat tijdens de evaluatie van de begroting voor 2021 naar parlementariërs is gestuurd, blijkt ook dat de meeste wegenbouwprojecten die niet stil zijn gelegd, vertraging hebben opgelopen. De redenen voor de stagnatie van de wegenbouw in Marokko zijn hoofdzakelijk het coronavirus en overvloedige regenval op sommige locaties.

Volgens het document zijn op 299 werkplaatsen de werkzaamheden niet gestopt wegens de coronavirus-uitbraak, waaronder 49 in de regio Marrakesh-Safi, 49 in de regio Fez-Meknes, 30 in de regio Noord, 26 in de regio Souss-Massa, 25 in Draa- Tafilalet en 24 in de regio Rabat-Salé-Kenitra.

In het rapport worden door het ministerie drie andere oorzaken genoemd voor de vertraging van wegenbouwprojecten. Dit zou komen door een gebrek aan constructiematerialen, een tekort aan reserveonderdelen en de daling van het aantal arbeidskrachten op de werkplaatsen.

In totaal is er meer dan 4 miljard dirham besteed aan geblokkeerde wegenprojecten, en ruim 10 miljard dirham aan de niet-opgeschorte projecten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team