Zoeken

Marokko: vrouw die 12 miljoen gaf voor school ontsnapt aan oplichters

8 maart 2019 - 17:50 - Marokko

©

Vorige maand kwam een Marokkaanse zakenvrouw in de media vanwege haar donatie van 12 miljoen dirham voor de bouw van een middelbare school. Dezelfde zakenvrouw was bijna het slachtoffer van een oplichting.

Al Akhbar schrijft over de zaak. Een man zou bij de vrouw hebben aangeklopt en haar 30.000 dirham hebben gevraagd voor zijn ernstig zieke zoon.

Najia Nadhir heeft een groot har en gaf hem het bedrag om het kind te verzorgen. Maar de man klopte enkele dagen later opnieuw aan en vroeg ditmaal 660.000 dirham omdat zijn zoon in het buitenland moest worden verzorgd.

De zakenvrouw kreeg argwaan en waarschuwde de koninklijke gendarmerie. Het onderzoek toonde aan dat de man haar samen met twee medeplichtigen uit Rabat en Casablanca had opgelicht. Alle drie werden gearresteerd en moesten eind deze week voor de rechter verschijnen.

Najia Adhir doneerde vorige maand 12 miljoen dirham voor de bouw van een middelbare school in Ouled Fares, in de regio van Settat. Ze gaf ook nog één miljoen dirham voor de renovatie van een basisschool in de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team