Zoeken

Marokko: voetbalwedstrijd gestopt wegens niet-naleving coronamaatregelen (video)

1 augustus 2020 - 15:20 - Sport

©

Een Botola 2 voetbalwedstrijd is na een klein kwartier door de autoriteiten in Temara stopgezet omdat de coronaregels niet werden nageleefd.

Zowel de staf als de spelers van KAC Kenitra en Widad Temara waren op het coronavirus getest. Twee spelers van Kenitra testten positief en werden naar huis gestuurd.

TelQuel bericht dat de club echter de andere spelers, die in contact waren geweest met de twee besmette voetballers, op het veld stuurde, wat in strijd staat met de regels van de autoriteiten en de voetbalbond.

Noureddine El Haloui, voorzitter van KAC Kenitra, stelt dat zijn club de resultaten van de testen rond de middag ontving, terwijl de wedstrijd om 17 uur gepland stond. Om 15 uur werd een bericht naar de professionele voetballiga gestuurd waarin de situatie werd uitgelegd. De liga antwoordde echter niet waardoor de club besloot om enkel de positief geteste spelers naar huis te sturen en alsnog de wedstrijd te spelen.

De kaïd van Temara onderbrak de wedstrijd en stuurde na een kort gesprek iedereen naar huis. De wedstrijd zal volgende week woensdag in hetzelfde stadion worden hervat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team