Zoeken

Man in Marokko verkoopt vervallen voedsel om reis naar IS te financieren

16 juni 2015 - 21:06 - Marokko

©

Een man uit Fez werd gearresteerd op verdenking van het verkopen van grote hoeveelheden vervallen voedingsmiddelen om een reis naar Syrië te financieren.

Volgens een verklaring van het ministerie van Binnenlandse zaken werd de man maandag door agenten van de politiedienst BCIJ gearresteerd. De verdachte is eigenaar van een groothandel in voedingsmiddelen en heeft extremistische opvattingen, aldus de afdeling.

Meerdere tonnen vervallen voedingsmiddelen, twee verpakking en etiketteringsmachines en een groot aantal blanco etiketten gebruikt voor datavervalsing, werden in beslag genomen.

De voedingsmiddelen, waaronder sap, dadels, confituur, honing en zoetwaren werden door de verdachte tegen zeer lage prijzen gekocht. De vervaldata werden vervalst en de goederen doorverkocht aan detailhandels.

Volgens dezelfde bron heeft de man de reis van een Marokkaanse vrouw en haar kinderen naar Turkije gefinancierd. De vrouw begaf zich via de landsgrens naar Syrië en sloot zich bij de terreurorganisatie Islamitische Staat aan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team