Zoeken

Koning Mohammed VI wil consument beschermen tijdens Ramadan

28 april 2019 - 13:30 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft instructies gegeven voor de versterking van de mechanismen die tijdens de Ramadan de bescherming van de consumenten moeten garanderen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft als gevolg daarvan een spoedvergadering gehouden.

De monarch heeft aan de regering gevraagd om dagelijkse controles te houden en de strijd tegen oneerlijke concurrentie, stijgende prijzen en frauduleuze praktijken te intensiveren.

Volgens Alyaoum24 belooft de overheid dat de nodige maatregelen zullen worden getroffen om de markt te voorzien van veelgebruikte basisproducten en de veiligheid van deze producten te garanderen.

Op enkele dagen van het begin van de Ramadan probeert de regering via persberichten de consumenten gerust te stellen over de beschikbaarheid van producten die populair zijn tijdens het vasten.

Naast de controles die door de gezondheidsdiensten worden uitgevoerd werd ook een kliklijn geopend op het nummer 5757 waar consumenten terecht kunnen met klachten over de kwaliteit of prijs van voedingsmiddelen en frauduleuze praktijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team