Zoeken

Marokko: valse imam verdwijnt met 15 miljoen dirham

16 januari 2020 - 15:08 - Marokko

©

Een man die zich voordeed als een imam en eigenaar van een kledingwinkel in Casablanca, heeft meerdere van zijn leveranciers op een markt in Hay El Mohammedi opgelicht.

Al Akhbar bericht dat de man zich presenteerde als een muezzin en imam in de kissaria van Hay El Mohammadi om het vertrouwen van de leveranciers te winnen, wat hem ook lukte.

Hij ontving goederen voor zijn winkel en moest nooit onmiddellijk betalen. De goederen verkocht hij vervolgens aan de helft van de prijs aan andere verkopers in verschillende steden, dit zonder zijn leveranciers terug te betalen.

El Abdi, zoals hij in de kissaria werd genoemd, ging nog iets verder in zijn oneerlijke handelingen. Hij vertelde aan zijn slachtoffers, met wie hij een "vriendschappelijke" relatie had, omdat hij geld nodig had om een dringende bestelling te betalen.

In slechts één uur tijd wisten de slachtoffers voor hem 300.000 dirham in te zamelen. De oplichter verdween met het geld en liet sindsdien niets meer van zich horen. Hij zou de handelaars in totaal 15 miljoen dirham lichter hebben gemaakt. De politie heeft tientallen klachten binnengekregen. Een onderzoek is aan de gang.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team