Zoeken

Marokko niet immuun voor nucleaire terrorisme

11 april 2014 - 10:49 - Marokko

©

Marokko heeft de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om nucleaire terrorisme te voorkomen, volgens minister Abdelkader Amara van Energie, Mijnen, Water en Milieu.

Abdelkader Amara presenteerde begin deze week een wetsvoorstel over radiologische en nucleaire veiligheid. Hij gaf daarbij aan dat in Tanger en Marrakech manoeuvres werden uitgevoerd om het land te beschermen tegen een nucleaire dreiging.

De tekst begrijpt 187 maatregelen en voorziet onder meer de oprichting van een ’Agentschap voor nucleaire en radiologische veiligheid". Deze zal de taak hebben om de wet te handhaven.

Het doel van deze wet is het juridisch arsenaal voor de sector te versterken. Dit zou met name gebeuren door een beter controle van radioactieve producten en het gebruik dat ervan wordt gemaakt. Ook doelt het voorstel erop de nodige maatregelen te voorzien in geval van een kernramp.

Marokko krijgt dan onder meer een betere regelgeving voor het gebruik en vervoer van ioniserende mineralen. Ook het medisch gebruik van ioniserende straling wordt door dit wetsvoorstel geregeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team