Zoeken

Koning Mohammed VI beveelt regering misdaad beter te bestrijden

9 april 2014 - 20:53 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft aan minister Mohamed Hassad van Binnenlandse Zaken bevolen om meer inspanningen te leveren tegen de criminaliteit in het land.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dit zelf in een verklaring. De Koning raadt het ministerie ook aan om wali’s en gouverneurs aan te moedigen om voor een betere samenwerking tussen de veiligheidsdiensten in hun respectievelijke regio’s te zorgen.

Minister Mohamed Hassad en onderminister van Binnenlandse Zaken Charki Drais, gaan de veiligheidssituatie in de komende dagen bespreken met wali’s en gouverneurs, maar ook met handhavers en regionale en lokale verantwoordelijken van de politie, de gendarmerie en het leger.

Tijdens deze gesprekken zullen maatregelen worden getroffen om de veiligheid van burgers en hun eigendommen te garanderen. In die zin worden de veiligheidsdiensten ook aangemoedigd om hun werkmethodes te verbeteren.

Dit nieuw veiligheidsbeleid doelt erop de bevolking een gevoel van veiligheid te geven, na de recente tcharmil-zaak waarbij jongeren uit Casablanca op Facebook foto’s plaatsten van zichzelf met messen, sabels, zwaarden en hun buiten.

In de eerste drie maanden van 2014 werden volgens cijfers van de DGSN 103.714 mensen gearresteerd. Allen werden in voorlopige hechtenis genomen en 75.750 van hen werden op heterdaad betrapt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team