Zoeken

Marokko ontsnapte aan kernramp volgens Amerikaans rapport

16 juni 2014 - 17:20 - Marokko

©

Marokko heeft volgens een rapport van het Amerikaans ministerie van Defensie, op 31 januari 1958 een nucleaire ramp vermeden. Een legervliegtuig met een kernbom aan boord, vloog toen bij het opstijgen in brand op de Amerikaanse militaire basis van Sidi Slimane.

Het geheim rapport lekte onlangs uit. Al Massae heeft een kopie van het rapport weten te bemachtigen, waarin onder meer staat dat de Amerikanen sinds het Franse protectoraat in Marokko, hun kernwapens in Sidi Slimane opsloegen.

De Fransen hadden toestemming gegeven aan de Vernigde Staten om de militaire basis van Sidi Slimane te gebruiken zonder te weten dat de toestellen die er landden kernwapens vervoerden.

De brand werd op tijd geblust waardoor het kernwapen niet ontplofte. Bij het incident vielen volgens het rapport geen slachtoffers.

In die periode was de US Air Force aan de oorsprong van verschillende ongevallen in Marokko, Spanje, Groot-Brittannië en zelfs de Verenigde Staten. Daarbij kwamen tientallen mensen om het leven.

De radioactieve stralingen van de kernbommen die door de Amerikaanse gevechtsvliegtuigen in Marokko werden vervoerd, konden tot 60.000 mensen doden op een afstand van 24 km.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team