Zoeken

Marokko: dit zijn de steden waar de prijzen zijn gedaald

24 juli 2021 - 19:40 - Economie

©

De Hoge Commissie voor Planning (HCP) bericht in haar maandelijkse rapport dat de consumentenprijsindex in Marokko in juni 2021 met 1,5% is gestegen ten opzichte van juni 2020.

De stijging van de consumentenprijsindex word gerechtvaardigd door de stijging van de voedingsindex met 0,9 % en van non-foodproducten met 2%. In de categorie non-foodproducten, zijn de prijzen van communicatiemiddelen met 0,3% gedaald terwijl de prijzen van transport met 7,1% zijn gestegen.

Lees ook: Koning Mohammed VI beveelt herziening wetten over vrije prijzen en concurrentie

Tussen mei en juni 2021 zijn de voedingsproducten die in prijs zijn gedaald vis en zeevruchten (-6,9%), fruit (-6,9%), groenten (-6%), melk, kaas en eieren (-1,1%) en vlees (0,7%). De prijzen die zijn toegenomen zijn die van vetten en oliën (+0,9%) en koffie, thee en cacao (+0,3%). Wat betreft non-foodproducten zijn voornamelijk de brandstofprijzen gestegen met +1,2%.

In de steden Al Hoceima, Safi, Beni Mellal, Errachidia, Fez, Oujda, Tetouan, Marrakech, Casablanca, Laayoune, Dakhla en Settat daalde de consumentenprijsindex het meest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team