Zoeken

Israël en Marokko gaan voor een revolutie in de energiesector

18 januari 2021 - 13:20 - Economie

©

De Israëlische minister van Energie en zijn tegenhangers in de Verenigde Arabische Emiraten, Marokko, Soedan en Bahrein hebben de mogelijkheden besproken voor samenwerking op het gebied van energieopwekking.

Dit is de eerste keer dat een dergelijk overleg heeft plaatsgevonden sinds deze vier Arabische landen de diplomatieke banden met Israël hebben genormaliseerd.

Tijdens de video-bijeenkomst hebben de ministers van de vijf landen gesproken over de gevolgen van de standaardiseringsovereenkomst voor sectoren als olie en gas, hernieuwbare energie en onderzoek en ontwikkeling. De ministers van Energie uit de Verenigde Staten en Egypte namen ook deel aan de bijeenkomst.

"De ministers bespraken hoe de diplomatieke betrekkingen tussen landen een revolutie kunnen teweegbrengen in de nationale veiligheid en economische welvaart en inhoud kunnen toevoegen aan vredesakkoorden, inclusief investeringen in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van energie, infrastructuur en technologieën", wordt gemeld in een persverklaring van het Israëlische ministerie van Energie.

Bladna.nl