Zoeken

Marokko: eerste sancties na koninklijke woede

15 oktober 2019 - 09:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI liet enkele weken geleden zijn woede de vrije loop na meerdere incidenten tussen de verschillende diensten belast met de veiligheid van zijn paleizen.

Al Massae bericht dat de eerste sancties zijn gevallen en dat meerdere agenten en hoge ambtenaren voor een onbekende duur werden geschorst. Allen waren in dienst van het Directoraat Veiligheid van de Koninklijke Paleizen DSPR van Marokko.
 
De schorsing van de agenten en de verantwoordelijken zijn het gevolg van een ruzie tussen leden van de koninklijke gendarmerie en die van de DGSN. Beide diensten zorgden samen voor de veiligheid van Marokkaanse paleizen maar waren het niet eens over wie welke taken moest uitvoeren.

Koning Mohammed VI werd in september op de hoogte gebracht van de onenigheden tussen de verschillende diensten en eenheden die zijn paleizen en residenties moesten bewaken. Op 22 september gaf hij instructies om een einde te maken aan deze situatie.

Enkele dagen later werd besloten om de eliteteams van de DGSN en de Koninklijke gendarmerie weg te sturen. Later kreeg ook de DSPR het bevel om zijn teams terug te trekken. Alle ambtenaren die werden weggestuurd werden naar kazernes in Rabat, Salé en Temara gebracht.

De veiligheid van de koninklijke paleizen wordt sinds de incidenten op bevel van Koning Mohammed VI, door de Royal Armed Forces verzorgd.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team