Zoeken

Sterke groei Marokkaanse export ondanks pandemie

22 augustus 2021 - 17:40 - Economie

©

Ondanks de moeilijkheden die werden veroorzaakt door de Covid-19 pandemie is de Marokkaanse export sinds begin dit jaar flink gegroeid. Dit is mede te danken aan de industriële projectenbank die de Marokkaanse markt op internationaal niveau heeft helpen stimuleren.

De gezondheidscrisis heeft de groei van de export wel afgeremd, met name door de strenge lockdown en de sluiting van de grenzen, maar deze situatie zorgde ook voor een nieuwe start in de exportsector. Dat bericht persagentschap MAP in een analyse van de Marokkaanse exportsector.

Lees ook: Exportpotentieel Marokko en Israël sterk gegroeid

In het rapport wordt rekening gehouden met de recente statistieken van het Exchange Office waarin een verbetering van de export zichtbaar is. Vooral de export in de autosector is sterk gegroeid in de eerste zes maanden van het jaar, om een exportbedrag van 152,88 miljard dirham te bereiken. Dit is het hoogste bedrag in dezelfde periode in de afgelopen vijf jaar.

De export van textiel en leder is in dezelfde periode met 35% gegroeid. Deze positieve evolutie is te danken aan een toename van 43,1% van de verkoop van confectiekleding en die van gebreide textielwaren met 52,5%. Op de derde en vierde plaats komen de export van landbouwproducten en fosfaat die respectievelijk met 6,5% en 23,8% zijn gegroeid in de eerste zes maanden van 2021.

Lees ook: Marokko is belangrijkste leverancier van groenten en fruit aan Spanje

De projectenbank omvat 523 industriële investeringsprojecten die tot begin juni 2021 werden goedgekeurd, voor een geraamde importpotentieel van 35,5 miljard dirham en een exportpotentieel van 50 miljard dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team