Zoeken

Marokko: jongeman die bank in Tanger overviel om vader te verzorgen veroordeeld

13 mei 2019 - 12:10 - Marokko

©

De jongeman die enkele weken geleden een bankoverval in Tanger had gepleegd om zijn vader die kanker heeft te helpen, is tot drie jaar gevangenisstraf en een boete van 20.000 dirham veroordeeld.

De criminele kamer bij het hof van beroep in Tanger veroordeelde de jongeman eind vorige week. De zaak had voor controverse gezorgd in Marokko nadat bekend werd dat de verdachte de bank had overvallen omdat hij 30.000 dirham nodig had om zijn vader te laten verzorgen.

De jongeman was op 16 april op heterdaad betrapt. Hij had het personeel met een mes bedreigd maar was door een veiligheidsagent in de bank opgesloten. Beelden van zijn arrestatie waren massaal op sociale media verspreid.

Nadat het verhaal bekend werd waren meerdere geldinzamelacties gestart om de zorgen van de vader van de jongeman te betalen. Ook werd aan de bank gevraagd om haar klacht in te trekken.

Volgens de moeder van de jongeman werkte haar zoon in een steengroeve voor een kleine salaris. Te weinig om de ziekenhuiskosten van zijn vader te betalen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team