Zoeken

Marokko: opening café’s en moskeeën niet voor morgen

20 mei 2020 - 18:00 - Marokko

©

Café’s en moskeeën zullen nog even moeten wachten om te heropenen in Marokko. De autoriteiten overwegen hun heropening pas als laatste toe te staan.

Hespress bericht dat de heropening van moskeeën en café’s zelfs na het einde van de noodtoestand op 10 juni niet zal worden toegestaan. De autoriteiten vrezen namelijk een heropleving van het coronavirus.

Minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse zaken stelt daarnaast dat de verplaatsingen tussen steden ook nog geen optie is. "Het is uitgesloten om reizen tussen steden toe te staan. Het zou dan onmogelijk zijn om de verspreiding van het virus te beheersen. Deze maatregel moet als laatste worden overwogen.", aldus de bewindsman

Premier Saadeddine El Othmani heeft maandagavond de verlenging van de noodtoestand met 20 dagen aangekondigd. Reden van de verlenging is de viering van Eid ul-Fitr en het einde van de Ramadan. Mensen komen tijdens de feestdagen veel samen, wat tot een snelle toename van het aantal coronabesmettingen zou kunnen leiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team