Zoeken

Marokko onteigent moeder VAE-president Mohammed bin Zayed Al Nahyan

14 juni 2024 - 09:40 - Marokko

©

In Marokko is de moeder van Mohammed bin Zayed Al Nahyan, president van de Verenigde Arabische Emiraten, getroffen door een grootschalige onteigeningsplan voor de aanleg van een nieuwe hogesnelheidslijn tussen Kenitra en Marrakech.

Dit strategische infrastructuurproject voor Marokko vereist de onteigening van meerdere percelen in de gemeente Oued Cherrat in de provincie Benslimane, gelegen tussen de kilometerpunten 270-352 en 280-500.

Lees ook: Marokko onteigent grond familie Emir Qatar

Fatima bint Mubarak Al Ketbi, de weduwe van de oprichter van de Verenigde Arabische Emiraten, Sjeik Zayed, en de moeder van de huidige president, bezit daar drie landbouwkavels met enkele opstallen die onder deze onteigeningsmaatregelen vallen. Deze informatie is bevestigd door officiële documenten die zijn ingezien door Maghreb-Intelligence.

Lees ook: Marokko onteigent Algerijns staatseigendom

Fatima bint Mubarak Al Ketbi, ook bekend als Oum Al Imarat (Moeder van de Emiraten), is een hoog gerespecteerde figuur in de Emiraten en daarbuiten. Ze trouwde in 1960 met Sjeik Zayed toen hij nog gouverneur van Al Ain was. Bekend om haar betrokkenheid bij liefdadigheidswerk, vooral op het gebied van vrouwen- en kinderrechten, blijft ze een invloedrijke figuur in filantropische kringen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team