Zoeken

Marokko start olieprospecties voor Canarische Eilanden

12 november 2013 - 19:06 - Economie

©

De Spaanse minister van Industrie en Toerisme José Manuel Soria, heeft maandag aangekondigd dat Marokko met olieprospecties is gestart op een zestigtal kilometers van de Canarische Eilanden.

Marokko wil volgens Soria uitmaken of er echt aardolie in de regio is, wat een "fantastisch nieuws" zou zijn voor de Canarische eilanden en Spanje.

Een olievondst zou helpen de energiekosten van Spanje te verminderen en een zeer positief effect hebben op de Spaanse handelsbalans, aldus de verantwoordelijke.

De onlangs door Repsol ondernomen olieprospecties in hetzelfde gebied, krijgen veel kritiek in Spanje, met name van milieuactivisten.

José Manuel Soria wijst dit van de hand. Volgens hem is het enkel een kwestie van "gezond verstand" en zou de vondst van aardolie veel voordelen met zich meebrengen voor de Canarische Eilanden, zoals de ontwikkeling van een olie-industrie.

De regio kan volgens Soria ook gebruik maken van de olie-inkomsten om de havens te moderniseren, fabrieken te bouwen of het hotelaanbod te ontwikkelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team