Zoeken

Oekraïne wordt hoofdleverancier tarwe van Marokko

23 januari 2021 - 18:40 - Economie

©

Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw is het mogelijk dat Oekraïne tarwe gaat leveren aan Marokko. Het land zal hiermee de hoofdleverancier van het koninkrijk worden en Frankrijk en Rusland voorbijstreven.

Volgens gegevens van het ministerie wordt verwacht dat Oekraïne de hoofdleverancier gaat worden op het gebied van tarwe. Nu het koninkrijk kampt met een tekort aan tarwe, is het voor Oekraïne een mooie kans om hiervan te profiteren.

Marokko verwacht 6,5 miljoen ton tarwe te importeren voor het seizoen 2020/2021, dat is 35% meer dan het jaar daarvoor. "De toename is het gevolg van een lokale lage productie en de opschorting van invoerrechten,” aldus het ministerie.

De prijs en kwaliteit van de huidige leveranciers Frankrijk en Rusland zijn voor het koninkrijk een reden om elders te gaan kijken. De Franse oogst van dit jaar valt tegen. Ook de kwaliteit in verhouding tot de prijs is minder. De Russische tarwe is een stuk duurder geworden.

Ondertussen heeft Oekraïne besloten om tot 31 mei belastingvrij tarwe te exporteren. Ook heeft Marokko een dubbele bestelling gedaan bij het land. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw zijn er aanwijzingen dat Marokko een andere hoofdleverancier heeft gevonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team