Zoeken

Marokko wil in Mexico te koop aangeboden dinosaurusskelet terug (foto’s)

20 januari 2018 - 14:40 - Marokko

©

Marokko heeft een onderzoek gestart naar de oorsprong van een skelet van een dinosaurus dat dinsdag in Mexico te koop werd aangeboden door een veilinghuis. Het skelet zou uit Marokko afkomstig zijn.

Minister Aziz Rebbah van Energie en Mijnen vertelde aan persagentschap EFE dat Marokko "de echtheid van de informaties" over het skelet van de "Atlasaurus" wil controleren. Het veilinghuis Morton stelt namelijk dat het skelet in Marokko werd gevonden.

Het skelet wordt aan een prijs van 1,8 miljoen pesos aangeboden, iets minder dan 900.000 dirham, en zou 2 miljoen pesos kunnen bereiken. Het skelet is vier meter lang en weegt 180 kilo. De winst zal aan de slachtoffers van de aardbevingen van afgelopen september in Mexico worden geschonken.

De Atlasaurus werd naar het Atlasgebergte benoemt waar het dier leefde. Een Atlasaurus kon tot 18 meter lang worden en tot 18 ton wegen.

Het is niet de eerste keer dat Marokko onderzoek doet naar de resten van een dinosaurus. In maart vorig was het 66 miljoen jaar oud skelet van een Zarafasaura dat in 2011 in een fosfaatmijn in Oulad Abdoun was gevonden, illegaal naar het buitenland geëxporteerd. Het skelet moest toen door het Parijse veilinghuis Drouot worden verkocht. Na dagen onderhandelen wist Marokko het skelet terug te krijgen. De "nieuwe eigenaren" kregen toen een financiële compensatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team