Zoeken

Marokko: aantal mannelijke sekswerkers groeit snel

26 augustus 2019 - 20:20 - Marokko

©

In Marokko hebben vrouwen niet meer het monopool op de prostitutiesector. Steeds meer mannen maken de keuze van een leven als sekswerker.

Assabah deed onderzoek naar het fenomeen. Mannelijke prostitutie gebeurt meestal via internet, maar ook op enkele bekende plekken in grote steden. Gigolo’s vinden hun cliënteel voornamelijk onder oudere vrouwen, weduwen en getrouwde vrouwen die seksueel ontevreden zijn.

Volgens het blad hebben mannelijke sekswerkers in Marokko het liefst oude buitenlandse vrouwen of rijke vrouwen uit landen van het Midden-Oosten. Anderen aarzelen niet om ook hun diensten aan mannen aan te bieden.

In sommige gevallen maken deze mannen misbruik van de situatie om alleenstaande of eenzame vrouwen op te lichten of te doen chanteren. Dergelijke verhalen zijn zelfs banaal geworden in het koninkrijk.

Assabah schrijft ook over de ontmoetingsplekken van deze mannen. In Rabat bijvoorbeeld is de Ennaser Boulevard een bekende ontmoetingsplaats voor gigolo’s en hun klanten. ’s Avonds vinden er regelmatig ruzie’s plaats tussen sekswerkers om een klant of een werkplek. De politie grijpt er regelmatig in.

Jawad Mabrouki, Marokkaans psycholoog, legt het fenomeen uit. Volgens hem wordt prostitutie veroorzaakt door "onwetendheid in combinatie met armoede, hebzucht en de wens om snel een betere sociale situatie te hebben". Ook hebben sekswerkers in veel gevallen "psychische stoornissen veroorzaakt door verkrachtingen in hun jeugd of een gebrek aan ouderliefde."

Bladna.nl