Zoeken

Marokko: baby overleden want ouders kunnen ambulance niet betalen (video)

19 januari 2018 - 22:30 - Gemeenschap

©

Een baby zou in Khenifra zijn overleden omdat zijn ouders geen geld hadden om een ambulance te betalen om hem naar Casablanca te brengen.

De vader van de baby publiceerde gisteren een video op sociale media waarin hij zijn versie geeft. Het kind werd eerst naar het ziekenhuis van Khenifra gebracht waar hij meerdere dagen verbleef. De ouders kregen toen te horen dat ze hem naar Casablanca moesten brengen omdat het ziekenhuis niet over het nodige materieel beschikte om hem te helpen.

Het ziekenhuis zorgde voor een ambulance maar de vader moest 1500 dirham betalen voor de benzine. Hij had echter geen geld. Een plaatselijke vereniging schoot hem te hulp en betaalde de benzine, maar te laat. De baby werd naar het Ibn Rushd ziekenhuis in Casablanca gebracht maar overleefde niet. Volgens de vader zou hij niet zijn gestorven als hij op tijd naar Casablanca zou zijn gebracht.

In een verklaring spreekt het ministerie van Gezondheid vandaag de versie van de vader tegen. De baby werd afgelopen donderdag door zijn grootmoeder naar de spoedafdeling van het ziekenhuis van Beni Mellal gebracht. Hij werd er door een kinderarts onderzocht en werd er behandeld met antibiotica.

Het ministerie stelt dat het kind in een gespecialiseerd centrum moest worden verzorgd vanwege een probleem met zijn rode bloedcellen. Hij werd op 16 januari in een ambulance van het ministerie naar Casablanca gebracht, waar hij overleed.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team