Zoeken

Marokko op "grijze lijst" belastingparadijzen EU

6 december 2017 - 15:40 - Economie

©

De Europese Unie heeft lijsten uitgebracht van belastingparadijzen in de wereld. Marokko staat in de "grijze lijst" en ontsnapt dus aan de zwarte lijst waarin 17 landen werden opgenomen.

Deze zwarte lijst werd dinsdagochtend door de Europese minister van Financiën bekendgemaakt. Namibië, Palau, Saint Lucia, Trinidad en Tobago, Tunesië, de Verenigde Arabische Emiraten, Panama, Barbados, Samoa, Amerikaans Samoa, Guam, Bahrein, Grenada, Zuid-Korea, Macau, de Marshalleilanden en Mongolië staan in de lijst.

Marokko stond oorspronkelijk ook in de zwarte lijst maar beloofde op het laatste moment verbetering te brengen in de situatie. In de grijze lijst staan naast Marokko 46 andere landen waaronder Hongkong, Taiwan, Turkije en Andora. Allen hebben twee jaar tijd om de belastingwetten aan te passen.

In de zwarte lijst waren oorspronkelijk 29 landen opgenomen. De Europese ministers oordeelden echter dat vele landen een dergelijke behandeling niet verdienden waardoor ze in de grijze lijst belandden

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team