Zoeken

Marokko: Hasnaa krijgt veel kritiek na keuze om leger te dienen

21 april 2019 - 17:00 - Marokko

©

Hasnaa Belaziz, de 22-jarige Marokkaanse die zich als eerste vrouw vrijwillig inschreef voor de dienstplicht, heeft in de afgelopen dagen veel kritiek gekregen. De dienstplicht is in Marokko niet verplicht voor ongetrouwde vrouwen.

De jonge vrouw meldde zich al op de eerste dag van de registratie voor de dienstplicht en maakt daarmee een droom waar. Ze vertelde dat aan TelQuel.

"Voor het leger dienen is mijn droom sinds ik 12 jaar was. Ik heb in het verleden aan toelatingsexamens deelgenomen, maar mijn dossier werd nooit geselecteerd. Zodra ik over de dienstplicht hoorde, wist ik dat het mijn kans was. De militaire dienst geeft me de mogelijkheid om iets voor mijn land te betekenen en dat maakt me trots."

Volgens de jonge vrouw, die op het academisch ziekenhuis van Marrakech werkt, is het ook een politieke kwestie. "Het is een kans die de Koning ons geeft om aan andere landen aan te tonen dat de Marokkaanse vrouw ook in de militaire sector een plaats heeft."

Haar keuze zorgde voor veel discussie en kritiek in Marokko. "Ik kreeg veel kritiek op Facebook en YouTube. Sommigen houden vol dat ik enkel naar bekendheid op zoek ben, maar deze mensen weten niet dat het mijn droom is. Het is een persoonlijke keuze en de kritiek raakt me niet. Gelukkig steunt mijn familie me 100%. Zodra ze over de militaire dienst hoorden vertelden ze me dat ik de kans moest grijpen en mijn droom moest waarmaken".

Hasnaa zal haar werk op het ziekenhuis verlaten en haar hobby opgeven als ze wordt aangenomen. "Ik ben verantwoordelijke van de callcenter van het Mohammed VI universitair ziekenhuis in Marrakech waar ik met mijn familie woon. Ik ben ook make-up artist, maar dat is enkel een hobby. Ik zal mijn werk verlaten als ik wordt opgeroepen voor de militaire dienst."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team