Zoeken

Klimaatactie: Marokko tweede wereldwijd

5 mei 2020 - 20:40 - Marokko

©

Marokko staat op de tweede plaats wereldwijd in de "Global Climate Risk Index" voor klimaatactie van Germanwatch, Newclimate Institue en Climate Action Network International voor het jaar 2019.

Het koninkrijk staat net achter Litouwen, die de ranking aanvoert. Zweden is derde. Het koninkrijk leverde in de afgelopen vijf jaar aanzienlijke inspanningen om het aandeel van hernieuwbare energiebronnen te vergroten, leest men in het rapport.

Marokko bezit tevens "de grootste zonnecentrale ter wereld en een groot aantal windmolenparken", schrijft Germanwatch. Het koninkrijk streeft ernaar 52 procent van zijn energieverbruik uit hernieuwbare energieën te halen in 2030.

Rabat heeft daarnaast ook het "Initiatief voor de aanpassing van de Afrikaanse landbouw" gelanceerd om de risico’s van klimaatverandering in de landbouwsector en de watervoorraden beter te beheren.

Voor de ranking werd onder meer rekening gehouden met broeikasgasemissies, hernieuwbare energiebronnen, klimaatbeleid en energieverbruik.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team