Zoeken

Marokko ervaart kikkererwten-oorlog met komst Ramadan

19 juni 2013 - 19:00 - Economie

©

In de stad Fez zijn drie handelaren gearresteerd omdat ze op illegale wijze, de monopolie trachtten te verwerven op de kikkererwtenhandel.

Bij de eerste handelaar werd 180 ton kikkererwten ontdekt. Bij zijn twee medeplichtigen zou nog meer zijn gevonden, meldt Al Khabar. De drie mannen probeerden de monopolie te verwerven op de kikkererwtenmarkt met het zicht op de Ramadan.

Alle drie werden maandag voor de rechter in Sidi Kacem gebracht. Hun handel kwam aan het licht na een klacht van een landbouwer uit Sidi Kacem.

Kikkererwten worden in de Ramadan-periode in grote hoeveelheden verbruikt, met name om de harira te maken. Gewoonlijk kost een kilo kikkererwten 7 dirham maar met de komst van de Ramadan constateerden we dat de prijs tot 20 dirham de kilo kan oplopen.

In Marokko wordt geschat dat ruim 80.000 ton kikkererwten dit jaar zullen worden verbruikt. In 2012 had Marokko 430.000 ton in voorraad.

Najib Boulif, Minister van Algemene Zaken en Bestuur, verklaarde onlangs dat Marokko over een voldoende voorraad zetmeelproducten beschikte voor de Ramadan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team