Zoeken

Marokko gaat imams in Italië opleiden

1 oktober 2017 - 15:30 - Marokko

©

De Al-Quaraouiyine universiteit van Fez en de universiteit van Siena in Italië hebben een overeenkomst gesloten voor de opleiding van imams.

De samenwerkingsovereenkomst werd door de president van de Al-Qaraouiyine universiteit Amal Jalal en de algemene directeur van de universiteit van Siena ondertekend. Dat gebeurde in aanwezigheid van de ambassadeur van Marokko in Rome, Hassan Abouyoub.

Volgens de overeenkomst zal op de Faculteit der Geesteswetenschappen en Burgerlijke Communicatie aan de universiteit van Siena, een nieuwe richting worden gecreëerd voor de opleiding van imams en islamgeleerden.

De nieuwe richting zal vanaf volgend academiejaar (2017-2018) beschikbaar zijn en doelt erop jongeren te beschermen tegen extremisme en het obscurantistisch gedachtegoed te bestrijden. Hoogleraren aan de Al-Qaraouiyine universiteit zullen naar Siena worden gestuurd om lessen te geven over de Sharia en de profetische traditie, islamitische jurisprudentie, de dialoog tussen beschavingen en de geschiedenis van religies.

Volgens Jamal Amal zullen de lessen over de Sharia in het Arabisch worden gegeven en zijn de studenten voornamelijk jongeren die in Italië geboren zijn en gewend zijn aan de multiculturele context van het land. In sommige gevallen zullen de lessen in het Frans en het Engels worden gegeven. De cursus duurt drie jaar en de diploma die wordt uitgereikt is identiek aan de diploma van het Mohammed VI instituut voor de opleiding van imams, morchidines en morchidates in Rabat.

Op het programma van de Marokkaanse hoogleraren staan ook bezoeken gepland aan ziekenhuis en gevangenissen om de voorschriften van de islamitische religie bekend te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team