Zoeken

Spaanse media: Marokko laat illegale migranten met opzet Spanje binnen

22 februari 2017 - 14:00 - Wereld

©

In slechts enkele dagen tijd lukte het ruim 800 migranten om de grens tussen Marokko en Sebta over te steken en de enclave illegaal binnen te komen. In Spanje wordt Marokko ervan beschuldigd migranten met opzet door te laten.

De krant Diariovasco bijvoorbeeld maakt een link tussen de massale aankomst van migranten in de afgelopen dagen en een verklaring waarin het Marokkaanse ministerie van Landbouw een tweetal weken geleden Europa eraan herinnerde dat het koninkrijk “continu inspanningen levert” om migranten tegen te houden.

Het ministerie waarschuwde toen dat een herziening van de visserijovereenkomst tussen Marokko en de Europese Unie zou kunnen leiden tot “een hervatting van de migrantenstroom naar Europa”.

Volgens het blad moeten deze bedreigingen serieus moeten worden genomen, met name omdat de Marokkaanse minister van Landbouw, Aziz Akhannouch, een vriend van Koning Mohammed VI is.

Het is bovendien niet de eerste keer dat Marokko Europa op die manier onder druk zet. In augustus 2014 waren duizenden migranten Sebta binnengekomen nadat Koning Mohammed VI op zijn boot was tegengehouden door de Guardia civil. De monarch had toen met Felipe VI gesproken. Enkele dagen later waren 1249 migranten en 125 vluchtelingenbootjes in Spanje aangekomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team