Zoeken

Marokko is belangrijke handelspartner voor West-Afrika

22 november 2020 - 07:00 - Economie

©

Marokko is een belangrijke leverancier van goederen aan West-Afrikaanse landen. Er is in deze landen vooral vraag naar betaalbare groenten en fruit uit het koninkrijk.

De Mauritaanse fruit- en groentehandelaren zijn opgelucht over de heropening van de grens bij Guerguerat. Marokko is de belangrijkste leverancier van basisgoederen aan Mauritanië, en dit tegen redelijke prijzen, zegt L’Economiste.

In de afgelopen twee decennia heeft deze handel een enorme groei doorgemaakt met in de periode 2007-2015 een gemiddelde jaarlijkse groei van 15%. Momenteel is deze markt nog eens uitgebreid met een aanbod van aardappelen, uien, tomaten, wortelen, rapen, sperziebonen, paprika’s en andere groenten.

Meel, griesmeel en diverse granen, extracten en essences van koffie of thee en kazen blijven de meest gevraagde producten voor de Marokkaanse voedingsindustrie. Marokko probeert wat betreft de prijzen rekening te houden met de prijzen van concurrenten, maar heeft ook oog voor de koopkracht van de bevolkingen van de ontvangende landen, waaronder Senegal, Mali, Guinee, Ghana en Gambia.

De handel tussen Afrikaanse landen is niet altijd makkelijk vanwege de veelheid aan landsgrenzen, de transactiekosten en de zwakke infrastructuur en logistiek in sommige landen. Volgens L’Economiste is het voor Marokko belangrijk om de handelspartners op het Afrikaanse continent goed uit te zoeken en te investeren in de verbetering van de handelsbetrekkingen. Dit vereist een goede samenwerking met de overheden, maar ook met private bedrijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team