Zoeken

Marokko: gratis servicenummers voor wereld-Marokkanen

3 november 2018 - 13:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken heeft gratis servicenummers gelanceerd voor Marokkanen in het buitenland.

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken maakte dat zelf bekend en noemt de gratis telefoonnummers "een echte vooruitgang". Marokkanen die in het buitenland wonen kunnen er terecht met administratieve vragen maar ook om bijvoorbeeld hun paspoortaanvragen te volgen. Dankzij de nummers zal een bezoek aan het consulaat niet meer verplicht zijn.

Volgens de minister is dit project het resultaat van vier jaar inspanningen en zal het bijdragen aan de verbetering van de transparantie en de invoer van uniforme procedures voor administratieve documenten.

De "Groene nummers" zijn van 8 tot 20 uur bereikbaar en in zeven talen beschikbaar. Meerdere dialecten zullen binnenkort worden toegevoegd.

Marokkanen in België kunnen naar het nummer 0080000002015 bellen. Voor Marokkanen in Nederland geldt het nummer 00318000223848. De andere nummers zijn beschikbaar op de website www.consulat.ma.

Koning Mohammed VI had in augustus 2015 fel kritiek geuit op de diensten en ontvangst in een aantal consulaten. Hij had het ministerie van Buitenlandse Zaken gevraagd een gratis telefoonnummer te openen waar wereld-Marokkanen met hun klachten over de consulaire diensten terecht konden.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team