Zoeken

Marokko: 11 mensen cel in voor diefstal in villa prinses

29 juni 2019 - 15:20 - Marokko

©

De rechtbank van Rabat heeft donderdag elf verdachten tot verschillende straffen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een diefstal in de villa van een Marokkaanse prinses.

Assabah bericht dat de hoofdverdachte voor de prinses in haar residentie op de Route des Zaërs in Rabat werkte. Hij stal in de kamer van de prinses juwelen, telefoons en andere waardevolle spullen. zijn moeder en twee zussen behoren tot de verdachten.

Een gevangenisstraf van 6 jaar werd tegen de hoofdverdachte uitgesproken. Zijn moeder en twee zussen kregen elk 8 maanden celstraf. Twee andere medeplichtigen kregen 2 jaar en de 5 anderen 3 maanden gevangenisstraf.

Enkel de hoofdverdachte werd voor diefstal veroordeeld. Zijn tien medeplichtigen werden schuldig bevonden aan heling of het kopen van gestolen goederen terwijl de ze herkomst ervan kenden. De moeder en zussen van de dader behielden meerdere juwelen en waarschuwden de politie niet.

De prinses heeft nooit aangifte gedaan en werd ook niet door een advocaat vertegenwoordigd tijdens het proces. Ze zou haar juwelen, een dure horloge en twee iPhone X hebben teruggekregen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team