Zoeken

Jordaniër opgepakt voor diefstal horloges Koning Mohammed VI

28 januari 2020 - 19:30 - Marokko

©

Nieuwe ontwikkeling in het onderzoek naar de diefstal van de horloges van Koning Mohammed VI. Interpol heeft de arrestatie aangekondigd van een Jordaniër verdacht van diefstal en heling.

Al Akhbar bericht dat de man door de gerechtelijke politiedienst BNPJ werd gezocht. Hij zou op de hoogte zijn geweest van de herkomst van de horloges en zou ze desondanks van twee jonge Marokkanen hebben gekocht, die intussen door de rechtbank van Rabat tot een gevangenisstraf werden veroordeeld.

De Jordaniër zou vier gestolen horloges hebben gekocht. Dat gebeurde in Istanboel in ruil voor honderdduizenden dirhams.

De hoofdverdachte in deze zaak is een 46-jarige kuisvrouw die in één van de paleizen van Koning Mohammed VI werkte. Ze zou 36 luxehorloges van de monarch hebben gestolen en een deel daarvan hebben laten smelten om vervolgens het goud te verkopen. Ze werd geholpen door haar minnaar. Beiden werden tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Dertien andere verdachten werden eveneens tot gevangenisstraffen veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team