Zoeken

Marokko: volgende economische activiteiten zijn opnieuw toegestaan

12 juni 2020 - 20:40 - Economie

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben toestemming gegeven voor de hervatting van een aantal economische activiteiten als onderdeel van het versoepelingsplan voor de coronamaatregelen.

Marokko besloot dinsdag de sanitaire noodtoestand met een maand te verlengen tot 10 juli. In een deel van het land werden de maatregelen echter versoepeld. Het koninkrijk werd naargelang de epidemiologische situatie in twee zones verdeeld.

Sinds 11 juni zijn in beide zones industriële, commerciële en ambachtelijke activiteiten, lokale handel, vrije beroepen en wekelijkse markten opnieuw toegestaan.

Restaurants en cafés, hamams, bioscopen en theaters blijven voorlopig gesloten. Restaurants en cafés mogen wel bestellingen aannemen of aan huis leveren.

In de eerste zone mogen mensen zich zonder vergunning van de autoriteiten verplaatsen. In de tweede zone is het nog steeds verplicht om een verplaatsingsdocument te hebben. In beide zones werd ook het openbaar vervoer hervat met 50 procent van de capaciteit. Moskeeën blijven voorlopig dicht in heel het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team