Zoeken

Marokko: in deze regio’s wordt de noodtoestand versoepeld

12 juni 2020 - 13:20 - Marokko

©

Marokko heeft dinsdag besloten om de sanitaire noodtoestand met één maand te verlengen tot 10 juli. In bepaalde regio’s wordt het coronabeleid echter geleidelijk aan versoepeld.

Om op de meest veilige manier uit de lockdown te komen werd besloten om het land in twee grote zones te scheiden, volgens criteria van het ministerie van Gezondheid.

Tot de eerste zone behoren de regio’s en provincies Oriental, Beni-Mellal-Khenifra, Draa-Tafilalet, Souss-Massa, Guelmim-Oued Noun, Laayoune Sakia-El Hamra, Dakhla-Oued Eddahab, Mdiq-Fnideq, Tetouan, Fahs-Anjra, Al Hoceima, Chefchaouen, Ouezzane, Meknes, Ifrane, Moulay Yacoub, Sefrou, Boulemane, Taounate, Taza, Khemisset, Sidi Kacem, Sidi Slimane, Settat, Sidi Bennour, Chichaoua, El Haouz, Kelaa Sraghna, Essaouira, Rhamna, Safi en Youssoufia. In deze zone mogen de inwoners zich vrij verplaatsen zonder speciale toestemming van de autoriteiten. Het openbaar vervoer komt ook terug op gang met een maximale capaciteit van 50 procent.

De tweede zone betreft de regio’s en provincies Casablanca, Mohammedia, Rabat, Salé, Skhirat-Temara, Tanger, Assilah, Marrakech, Fez, Larache, El Hajeb, Kenitra, El Jadida, Nouaceur, Mediouna, Benslimane en Berrechid. In deze regio’s en provincies mogen verplaatsingen voorlopige enkel met een document van de autoriteiten. Het openbaar vervoer wordt hervat net zoals in de eerste zone, met een capaciteit van 50 procent.

Voorlopig blijven feesten, festivals, begrafenissen en andere samenkomsten volledig verboden in beide zones. Ook blijft het dragen van een mondmasker verplicht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team