Zoeken

Marokko waarschuwt Duitsland: kamikazes plannen aanslag op luchthaven

21 december 2018 - 14:42 - Marokko

©

In alle Duitse luchthavens is de beveiliging sterk opgeschroefd na een tip van de Marokkaanse inlichtingendienst over een zelfmoordaanslag.

Volgens Duitse media werden vier mogelijke terreurverdachten opgemerkt die op Stuttgart Airport aan het spioneren waren. Twee van hen, een vader en zijn zoon, werden ook medio december op de Charles de Gaulle luchthaven in Parijs gezien terwijl ze foto’s maakten. Dezelfde mannen waren ook al opgevallen bij de Franse politie na de aanslag op de kerstmarkt in Straatsburg.

In Stuttgart werden de mannen gefilmd terwijl ze foto’s namen van de terminal en de start- en landingsbanen. Agenten probeerden de verdachten aan te houden maar bij hun aankomst waren ze al weg.

Dankzij informatie van de Marokkaanse inlichtingendienst kent de Duitse politie de identiteit van de vier mannen. Ze zouden een zelfmoordaanslag bij de Frans-Duitse grensgebied plannen, waarschijnlijk in een luchthaven. Marokko gaf de namen en andere informatie over de verdachten aan Duitsland.

Volgens Südwestrundfunk kregen de Duitse inlichtingendienst van Marokko ook afgetapte chatberichten. In één van de berichten schreef een van de verdachten: "Ze zijn bezig met een oorlog tegen de islam. Mijn broeders en ik zijn hier om tegen hen te vechten.".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team