Zoeken

Marokko: doodstraf voor verkrachter Hanane

11 februari 2020 - 14:50 - Marokko

©

De verkrachter en moordenaar van Hanane Al Iraki, ook bekend als "Bent El Mellah", is maandag door het hof van beroep in Rabat tot de doodstraf veroordeeld.

Zes andere verdachten werden in dezelfde zaak tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld. Een beklaagde, die voorwaardelijk was vrijgelaten, werd vrijgesproken.

Souad Batal, advocate van het overleden slachtoffer, bevestigde het vonnis in een verklaring aan de media. Volgens haar is "de straf juist voor de hoofdverdachte maar veel te laag voor zijn medeplichtigen".

De hoofdverdachte werd schuldig bevonden aan moord met voorbedachte rade en het gebruik van barbaarse methoden om het slachtoffer te vermoorden. Hij verkrachte, mishandelde en folterde Hanane Al Iraki met een fles en andere voorwerpen in juni vorig jaar in de Mellah van Rabat.

De broer van de hoofddader die alles had gefilmd en de beelden had gedeeld behoort tot de veroordeelde verdachten. De andere medeplichtigen werden veroordeeld voor het niet aangeven van een misdaad, geen hulp te hebben verleend aan een persoon in gevaar en beelden te hebben verspreid zonder toestemming.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team