Zoeken

Marokko bevestigt: geen nieuws over bedevaart 2020

17 juni 2020 - 19:40 - Marokko

©

Minister Ahmed Toufiq van Haboes en Islamitische zaken heeft laten weten dat er nog geen informatie beschikbaar is over de organisatie of niet van de bedevaart in Mekka dit jaar.

Het Saoedische ministerie voor de Bedevaart heeft aan reisagentschappen gevraagd om te wachten met het sluiten van contracten betreffende accommodatie, vervoer en restauratie.

Ahmed Toufiq maakte dat bekend tijdens een meeting met de parlementaire commissie voor Buitenlandse zaken, Defensie, Islamitische zaken en Marokkanen in het buitenland. Volgens de bewindsman werden als gevolg nog geen contracten gesloten met betrekking tot de organisatie van de bedevaart.

Het is de eerste keer sinds 1932 dat de Saoedische autoriteiten overwegen om de bedevaart niet door te laten gaan. Dat bevestigde een bron van het Saoedische ministerie voor de Bedevaart aan Financial Times. Riyad vreest voor een nieuwe uitbraak van het coronavirus. In het koninkrijk raakten ruim 100.000 mensen met het virus besmet sinds het begin van de pandemie. Een andere mogelijkheid die wordt besproken is een halvering van het aantal toegelaten pelgrims.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team